Armonizarea spatiului intim din bai

In simplitatea sa, baia devine o opera de arta prin imbinarea optima a elementelor de placare cu cele de mobilier. Tonurile, formele, sursa de iluminare, mobilierul si accesoriile alese au un impact estetic pronuntat, iar daca doresti o baie usor de intretinut, cu atat mai mult ar trebui a

In simplitatea sa, baia devine o opera de arta prin imbinarea optima a elementelor de placare cu cele de mobilier. Tonurile, formele, sursa de iluminare, mobilierul si accesoriile alese au un impact estetic pronuntat, iar daca doresti o baie usor de intretinut, cu atat mai mult ar trebui acordata mai multa grija pieselor de legatura si imbinarii acestora. Pentru ca un cadru intim are nevoie de o abordare personalizata, fiecare lacas va fi proiectat in acord cu preferintele personale si stilizat corespunzator.   Le laguna.ro vei gasi cu siguranta cele mai interesante obiecte pentru casa si pentru amenajarea spatiului interior.

Gresia si faianta adaptata spatiului baii, prin coloristica, textura si forma, este un factor primordial pentru a evita disconfort vizual, obositor. Sa alegi gresia si faianta potrivita poate fi usor derutant daca nu ti cont de marimea camerei, sursa de lumina si impresia ce imbie la relaxare. Imbinarea culorilor in tonuri apropiate, cu brau ca detaliu fin, expunere in careu sau intr-un stil mai jucaus, sunt cateva elemente care aduc impact estetic pronuntat in simfonia baii. 

Sursa de lumina joaca, de asemenea, un rol important: alegerea materialelor pentru amenajarea bai, un spatiu mic sau mare fiind pus in valoare de amplasarea atenta a spoturilor de iluminare. Adaptarea spoturilor se face in acord cu suprafata si sunt amplasate astfel incat sa genereze lumina functionala si sa impacteze o atmosfera primitoare.

Oglinda este un alt detaliu important, pentru ca reda perceptia de spatios si luminos. Este necesar sa adaptam preferintelor noastre un tip de oglinda cu dimensiuni optime, care sa se plieze armonios in cadranul atmosferei ce se doreste a fi creata. De asemenea, se va tine cont si daca camera este prevazuta cu geam sau gura de ventilatie functionala, astfel incat sa se evite aburirea excesiva. In caz de necesitate se va urmari si incadrarea unui sistem electric de dezaburire.

Mobilierul adaptat spatiului, in acord cu notele de culoare predominanta, sustine functia estetica imbinata cu utilitatea practica, amplificand armonia.  Pentru mai multe detalii, gasesti info aici. Este important ca mobila sa fie aleasa in mod corespunzator, astfel incat sa poti face combinatii interesante. Cu ajutorul celor mai bune piese de mobilier nu va mai fi necesar sa faci mereu investitii in casa pentru a inlocui mobila. Mobila foarte rezistenta este aceea care poate fi lasata si mostenire generatiilor viitoare si care va fi apreciata de foarte multe persoane.

Toate celelalte accesorii alese si incadrate in spatiul functional al bai vor urma un tipar de absolut necesar, astfel incat sa nu incarcam exagerat incaperea. In imaginatia fiecaruia se contureaza un model de reamenajare, cu cadruri romantice, rustice, poate traditionale sau in stil clasic, fiecare spatiu capatand, in final, un contur personalizat. Oricare ar fi sursa preferentiala, ambientalul baii poate capata o nota aparte daca se tine cont de  trei factori cheie: lumina, suprafata si piesele de mobilier selectionate in raport cu suprafata. Intreg procesul de armonizare a spatiului intim din bai urmareste sa genereze starea de bine, sa imbie la relaxare si sa ofere un cadru functional optimizat corespunzator.

 


Mircea Simion

1 Blog posts

Comments